Nagellack på dina naglar

Applicera nagellack rätt så att lacket sitter länge och snyggt på dina naglar.

Orsak till dåligt lackresultat:

Du använder en nagellackremover med olja. Oljan kan ge restprodukter på naglarna och då får lacket svårt att fästa. Du applicerar för tjocka lager lack. Använder ej underlack eller överlack. För grov filyta när du filar toppen på nageln som orsakar ojämnheter. Applicerat lack på fuktiga naglar. Tvättat händerna med tvål och vatten innan appliceringen. Tvålrester kan göra att inte lacket fäster. Inte använt nagelbandspeeling och tagit bort döda hudceller på naglarna.

Detta behöver du:

Nagellacksremover utan aceton, olja och parfym – AllroundfilMjukpoleringsfilNagelbandspeelingUnderlackÖverlackMyrraolja (mjuka naglar) eller Sesamolja (torra flisiga naglar) – NagelbandsgeléHandcremeNagelborste. Har du även randiga naglar behövs även en Ridgefiller.

Så här gör du:

  1. Tvätta händerna, gör rent naglarna med nagellacksremovern om du har lack på dem. Fila naglarna till önskad längd och form. Avsluta filningen med den finaste allroundfilen.
  2. Sätt fingrarna i en skål med varmt vatten så att du mjukar upp nagelbanden. Använd därefter nagelborsten och gör rent under naglarna.
  3. Applicera nagelbandspeelingen på nagelbanden och nedre delen av nageln om det finns hudrester där. Låt Nagelbandspeelingen verka 2-5 min. Borsta nagelbanden och nageln noggrant med borsten. Avsluta borstandet under rinnande vatten.
  4. Är din nagelyta jämn och fin applicerar du underlack, om du tycker att nagelytan är lite ojämn rekommenderar vi en behandling med mjukpoleringsfilen innan du applicerar Underlack. Polering sker med tre ytor. Börja med den grövsta ytan och avsluta med den grå som ger en högglansig och jämn yta att lacka på. OBS! Var försiktig när du polerar så att du inte tar för mycket och gör nageln mjuk. Är nageln forfarande randig applicerar du ridgefiller iställer för underlack. Det är viktigt med tunna lager, de håller bättre och torkar snabbare. När du applicerar underlack, räcker det med ett tunt lager. Underlacken ger den perfekta grunden för att lacka dina naglar. Skyddar nageln så att färgpiggment från nagellacket inte kan tränga in i din naturliga nagel och orsaka missfärgning. Gör så att nagellacket fäster ordentligt, sitter längre och inte flagnar. Nu kan du applicera det färgade nagellacket, applicera även här mycket tunna lager, det gör inget om både första och andra lagret ser randigt ut, fortsätt med tunna lager tills du är nöjd med färg och yta. Tunna lager torkar snabbare och ger ett starkare och bättre slutresultat. Avsluta lackbehandlingen med två tunna lager med överlacket. Överlacket ger superhögglans och är snabbtorkande. Ger ett maximalt skydd som förlänger varaktigheten på din manikyr
  5. Kom ihåg att bättre med ett tunt lager överlack varje till var tredje dag så att du får en bra livslängd på din lackning. Det är alltså inte färgen som ska ta de första smällarna för då syns det, utan det genomskinliga överlacket.
  6. För att upprätthålla en bra grundvård av dina naglar rekommenderar vi att du dagen efter lackbehandlingen applicerar Myrrolja (mjuka naglar) eller Sesamolja (torra/flisiga naglar) på nagelbanden, vid nagelroten samt under nageltoppen. Massera nagelbanden någon minut, applicera sedan nagelbandsgelé på nagelbanden, och massera noggrant. Avsluta behandlingen med handcreme. Det här gör du minst tre gånger i veckan. Rengöringen med nagelbandspeelingen gör du var fjortonde dag

Vackra naglar med fin manikyr